Menu
10535---Balle ---Musik ---005 10535---Balle ---Musik ---012 10535---Balle ---Musik ---014 10535---Balle ---Musik ---028

Musik Efterskole

"Brænder du for musik, er du klar til at øve dig, få intensiv sammenspilsundervisning og spille en masse koncerter? - Så er musiklinjen noget for dig"

Torsdag den 14. maj er der ÅBENT HUS på Balle
LÆS MERE OG TILMELD DIG HER..


Her kan du  høre Oliver Caspers Juul fra #FemaleForest fortælle om sin tid på Balle:

Kompetente lærere
På musiklinjen modtager du topprofessionel undervisning. Vores tre musiklærere er alle konservatorieuddannede og vi er mindst to lærere til stede i ALLE linjetimer. Denne prioritering gør os i stand til at lave effektiv, målrettet og personlig undervisning tilpasset den enkelte elevs behov. 

Koncerter
I løbet af året skal vi naturligvis på turné og ud at spille en masse koncerter.
Vi spiller 25-30 koncerter om året.
Du kommer også til at møde diverse bands udefra når de kommer på skolen og spiller for os.

Udlandsrejse
Vi rejser hvert år til udlandet på linjetur. De sidste par år er turen gået til Hamburg, hvor vi har været til koncerter, på museer og til musicalforestillinger. Det har været med til at give inspiration til vores videre arbejde med musikken.

Sammenspil
På musiklinjen arbejder vi primært med rytmisk musik og dens mange facetter.
Vi tager udgangspunkt i elevernes instrumentale kunnen og tilpasser arrangementer og udtryk så den enkelte udfordres på sit niveau. Alle instrumenter er velkomne.
I sammenspils situationen er det vigtigt at lytte aktivt til hinanden, og vi arbejder derfor dybdegående med instrumentale færdigheder og interaktion.
Vi har stort fokus på at eleverne skal ”gøre hinanden gode” ved at bakke hinanden op og kende hinandens styrker, svagheder og vigtigste opgaver i sammenspillet. 

Instrumentalundervisning
Eleverne på musiklinjen modtager gratis instrumentalundervisning på hold. Undervisningen klæder dig på til at blive endnu bedre til at spille og ruste dig på både et teknisk og kunstnerisk plan.
Vi forventer generelt, at du øver dig og dygtiggør dig individuelt.

Linjedage
Nogle gange om året rydder vi kalenderen og har linje hele dagen. Her bliver der fx tid til at tage ud at spille koncerter, komme i dybden med vores numre, sangskrivning og performancetræning.  

Sangskrivning
Sangskrivning og komposition i mindre grupper er en fast bestanddel af vores undervisning. Vi er så heldige at have Roar Amundsen som gæstelærer og hvert år kommer der mange fine sange ud af anstrengelserne. Vi deltager hvert år i DM i sangskrivning for efterskoler.

Performance
Vi arbejder, året igennem, aktivt med at klæde dig på til at komme ud over scenekanten med din musik og møde publikum i øjenhøjde. Du får redskaber til at turde mere på scenen og ”sælge varen”. 

Indspilning
Vi benytter os af vores flotte lydstudie. Når vi er i studiet sætter vi en hel uges linjeundervisning af til det og laver indspilningerne fra bunden med vores professionelle producer som tovholder.
Der vil være mulighed for at modtage undervisning i brugen af studiet, så du kan indspille dine egne numre.

Teori og hørelære
I årets løb arbejder vi både aktivt og teoretisk med hørelære, rytmik, nodelære og akkordlære.

Sang
Det er en uundværlig del af det at spille musik, at man også kan synge. Vi synger jævnligt sammen og du kommer derigennem til at kende din stemme og dens muligheder bedre.
Du har også mulighed for at vælge kor som valgfag ved siden af linjeundervisningen.

Rotation
Som musikelev på Balle vil du stifte bekendtskab med andre instrumenter end dit hovedinstrument. Vi bruger rotation mellem instrumenter som døråbner til en større forståelse af sammenhængen mellem sammenspil og musikalsk udtryk. 

Fritiden
Man må meget gerne benytte vores musiklokaler i fritiden, og vi har stor glæde af de bands, der opstår uafhængigt af undervisningen.

Seneste nyhed

Vis alle ›
25 mar

Job på Balle

Drømmer du om at arbejde på Balle Musik- & Idrætsefterskole og blive en del af et ...Read More

Læs mere

Nyt fra musiklinjen

Musiklinjen har en lang historie på Balle. Vi har lavet nogle videoer til jer, hvor tidligere musikelever fortæller om deres oplevelser.

Musikrelaterede billeder