Katrine 16-17: En hverdag på Balle

At opleve en hverdag på Balle er noget specielt. En dag starter med vores morgentur “jorden rundt”. Tiden rundt om skolen er en hyggelig tur, hvor man går og snakker, hygger sig og nyder livet, man glemmer alt om tid og sted – men måske mest af alt, fordi det er tidlig morgen. 


Menneskerne på Balle lever og ånder for efterskolelivet, lærere som elever. Der er en masse forskellige identiteter, men fællesskab fødes, når jeg bliver til os, og det er en ting, man bestemt kan opleve på Balle. 

Dagen flyver af sted, inden du får set dig om, så er dagens første milepæl sat, og spisesalen bliver fuld af en folk glade elever. Maden bliver lavet af køkkenpersonalet. De fleste af skolens elever gennemgår en uge i køkkenet for at lære om mad og hygiejne. Det er en del af efterskoleopholdet på Balle. 
Skolen er en ud af en masse ting, der bringer Balle-børnene tættere. Vi har timer, der varer enten halvanden eller en time

Balle har plads til alle. Du kan komme som den generte person og tage herfra som den mest åbne. Lærerne er altid klar på en snak, hvis der er brug for det, og eleverne på skolen har altid armene åbne for en varm krammer.
Der er aktiviteter for alle, og hver dag, har lærer så vel som eleverne tilbud og ideer til eftermiddagens – eller aftens aktiviteter. 
Skolen rummer mange faciliteter, og når solen skinner over Balle på en varm sommerdag, er vores udendørs areal til fri benyttelse af både Beach – og volley banerne, fodboldbanen, græs arealet og gården. Og så vel om vinteren, hygger vi i hallen med forskellige aktiviter, film i foredragssalen og hygge på værelser og gange.

Fritiden på Balle, er noget af det, der virkelig for efterskolefølelsen frem i en. Venskaberne vokser, og du keder dig sjældent alene. Vi er sammen om selv de små ting i hverdagen. Vi har over stilletimen samlet energi til resten, og nok også noget det mest hyggelige på en Balle-dag. Efter stilletimen, sumerer det igen af liv på skolen. Det er tydeligt at mærke folk trives, og der er altid plads til et smil, når man møder nogen på ens vej – uanset om det er folk du har tættet relationer til eller ej. 

Det er forskelligt hvilken relationer man danner på efterskole, nogen er man meget tætte med, og andre er bekendte i det omfang, at man har det tilfælles, at være fælles om efterskole. 

Alle bidrager med noget i løbet af dette år, og alle har en indflydelse på hvordan man vil forme og mindes efterskoleåret. 

Vi er der for hinanden når man er trist, ked af det, sur, frustreret, stresset eller glad . Du er sammen med dem, og du kender dem i løbet af et år bedre end nogen venner hjemmefra. Man kommer hinanden ved, og det er det, der gør os tætte.

 På Balle er det ikke et spørgsmål, om du udvikler dig, men hvordan du gør det. Værdierne på Balle er bygget på et dybt engagement, og heraf kommer ansvarlighed, trivsel og tillid, dialog, fællesskab og udvikling. 


Balle har udviklet os, og vi er ikke i tvivl: Balle er det helt rette sted, for elever der ønsker det bedste efterskole år. Balle har givet os så meget, og vi vil alle dage mindes hvilken fantastiske tid det har været. En tid uden bekymringer, men med fællesskab og trivsel i fokus. 

Et tak er langt fra nok.

/ Katrine Lassen Dreyer

Årgang 2016-17

Scroll to Top

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Hermed modtager De nyeste kursusprogram samt info om Balle Kursus & Læring