Musik

“Brænder du for musik, er du klar til at øve dig, få intensiv sammenspilsundervisning og spille en masse koncerter? – Så er musiklinjen noget for dig”

Musik efterskole

Her kan du høre Oliver Caspers Juul fra #FemaleForest fortælle om sin tid på Balle:

Kompetente lærere
På musiklinjen modtager du topprofessionel undervisning. Vores musiklærere er alle konservatorieuddannede og vi er to lærere til stede i ALLE linjetimer. Denne prioritering gør os i stand til at lave effektiv, målrettet og personlig undervisning tilpasset den enkelte elevs behov.

Koncerter
I løbet af året skal vi naturligvis på turné og ud at spille en masse koncerter.
Vi spiller 25-30 koncerter om året.
Du kommer også til at møde diverse bands udefra når de kommer på skolen og spiller for os.

Udlandsrejse
Vi rejser hvert år til udlandet på linjetur. De sidste par år er turen gået til Hamburg og Berlin, hvor vi har været til koncerter, på museer og til musicalforestillinger. Det har været med til at give inspiration til vores videre arbejde med musikken.

Sammenspil
På musiklinjen arbejder vi primært med rytmisk musik og dens mange facetter.
Vi tager udgangspunkt i elevernes instrumentale kunnen og tilpasser arrangementer og udtryk så den enkelte udfordres på sit niveau. Alle instrumenter er velkomne.
I sammenspils situationen er det vigtigt at lytte aktivt til hinanden, og vi arbejder derfor dybdegående med instrumentale færdigheder og interaktion.
Vi har stort fokus på at eleverne skal ”gøre hinanden gode” ved at bakke hinanden op og kende hinandens styrker, svagheder og vigtigste opgaver i sammenspillet.

Instrumentalundervisning
Eleverne på musiklinjen modtager gratis instrumentalundervisning på hold. Undervisningen klæder dig på til at blive endnu bedre til at spille og ruste dig på både et teknisk og kunstnerisk plan.
Vi forventer generelt, at du øver dig og dygtiggør dig individuelt.

Linjedage
Nogle gange om året rydder vi kalenderen og har linje hele dagen. Her bliver der fx tid til at tage ud at spille koncerter, komme i dybden med vores numre, sangskrivning og performancetræning.

Sangskrivning
Sangskrivning og komposition i mindre grupper er en fast bestanddel af vores undervisning. Vi er så heldige at have Roar Amundsen som gæstelærer og hvert år kommer der mange fine sange ud af anstrengelserne. Vi deltager hvert år i DM i sangskrivning for efterskoler.

Performance
Vi arbejder, året igennem, aktivt med at klæde dig på til at komme ud over scenekanten med din musik og møde publikum i øjenhøjde. Du får redskaber til at turde mere på scenen og ”sælge varen”.

Indspilning
Vi benytter os af vores flotte lydstudie. Når vi er i studiet sætter vi en hel uges linjeundervisning af til det og laver indspilningerne fra bunden med vores professionelle producer som tovholder.
Der vil være mulighed for at modtage undervisning i brugen af studiet, så du kan indspille dine egne numre.

Teori og hørelære
I årets løb arbejder vi både aktivt og teoretisk med hørelære, rytmik, nodelære og akkordlære.

Sang
Det er en uundværlig del af det at spille musik, at man også kan synge. Vi synger jævnligt sammen og du kommer derigennem til at kende din stemme og dens muligheder bedre.
Du har også mulighed for at vælge kor som valgfag ved siden af linjeundervisningen.

Rotation
Som musikelev på Balle vil du stifte bekendtskab med andre instrumenter end dit hovedinstrument. Vi bruger rotation mellem instrumenter som døråbner til en større forståelse af sammenhængen mellem sammenspil og musikalsk udtryk.

Fritiden
Man må meget gerne benytte vores musiklokaler i fritiden, og vi har stor glæde af de bands, der opstår uafhængigt af undervisningen.

Personale

_sdl1094

Jens Ulrich Madsen

Musiklærer på skolens to musiklinjer.
Uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium med klaver, sammenspilsledelse og komposition. Vandt i 2009 ”Stjerneprisen”. En pris der uddeles til unge danske jazz talenter.

_sdl1106

Katrine Bonderup

Musiklærer på skolens to musiklinjer.
Underviser også i kor og varetager morgensamlinger og fællessang.
Uddannet på Det Jyske Musikkonservatoriums AM-linje med hovedfagene ensembleledelse, korledelse og EM.
Har bratsch og sang som hovedinstrumenter.

niels_thorhauge

Niels Thorhauge

Jeg er uddannet cand. musicae fra Nordjysk Musikkonservatorium med hovedfag i guitar og sammenspilsledelse. Desuden har jeg flexfag i komposition og lydteknik. Jeg er yderligere en erfaren underviser i bas, klaver, sang, trommer, studieteknik og sangskrivning.

Jeg underviser på Balle tirsdag til torsdag på efterskolens musiklinie og i musikskolen.

Når jeg ikke er på Balle beskæftiger jeg mig med min egen musik og arbejder derudover freelance som lydtekniker og producer.